GönderenKonu: Doğal Petekli Bal  (Okunma sayısı 1120 defa)

Fuzuli

  • Yetkilendirilmiş Üye
  • İleti: 26
  • Üyelik Tarihi: 26-07-2012
Doğal Petekli Bal
Tarih : 12-09-2014 Saat : 22:23
Değerli arkadaşlar doğal petek dediğimiz petek; Arının üretmiş olduğu bir arı ürünüdür. Arıcı tarafından eski peteklerin toplanarak çeşitli petek üreticilerinin (Firmaların) üretmiş olduğu petek değil. Çünkü arının üretmiş olduğu petekte Naftalin. Parafin, ilaç kalıntısı,gibi tehlikeli maddeler yoktur. Eğer arıcı yaz aylarında arı kovanına gerekli ihtimamı gösterip ilaç vermesse (Ben hariç herkes veriyor) kaliteli, sağlıklı bir ürün olur.

Bugün 12 eylül 2014 sabah arılığıma gittim. Arılarıma baktım bazı kovanlarda yavru çok az veya yok gibiydi. Arılığımın bulunduğu bölge çam bölgesi, çam şu an güzel nektar veriyor. Çam bölgesinde arıcılardan birine selam verdim arılar hakkında sohbet ediyorduk kovanlarımda yavru olmadığını mevcutların zayıfladığını söyledim kendisi de kendi arılarının yavru konusunda oldukça iyi olduğunu yavrudan ötürü sağım yapamadığını söyledi. Benim kovanlarım için de teşhisi koyup tedaviyi önerdi. Kene vardır kene (Varova) ilaç yap!!!

Tüm arıcılar bilinçsiz şekilde varovaya karşı tüm yıl boyunca aralıksız ilaç yapıyorlar. Yapmış oldukları ilaçların kalıntı bırakmadığı yönde ellerinde raporlar olduğunu söylüyorlar. Ben inanmıyorum arkadaşlar yapılan her ilaç mutlaka çerçeve, kovan. mum, bal tüm bu saymış olduğum meteryallerde mutlaka kalıntı bırakır.Doğal üretim

Fuzuli

  • Yetkilendirilmiş Üye
  • İleti: 26
  • Üyelik Tarihi: 26-07-2012
RE:Doğal Petekli Bal
Tarih : 12-09-2014 Saat : 22:55
Avni Haliloğlu Bereket TV de (proğram yapıyor) birgün televizyonda: Artık kimseden hiç bir arı ürünü almayacağım diye beyanatına denk geldim. Arı üretiçilerinin bilinçsiz şekilde kullandıkları ilaçlardan bahsediyor.